Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Search

Home Alternative News Notizie Kanabis: 5 Stvari Koje Morate Znati O Marihuani

Crom Alternative News

Investigative journalism and useful articles on various topics.
administrator
Valutazione attuale: / 1
ScarsoOttimo 

Nedavna znanstvena izvješća ukazuju na to da joint ne uništava mozak, da ne izaziva oštećenje pluća kao i duhan, ali to nećete čuti u korporativnim medijima.

Pisanjem u časopisu "Science-Nauka" prije gotovo četiri desetljeća, sociolog Erich Goode sa "New York State University" je dokumentirao sudjelovanje medija u potpori i održavanju zabrane kanabisa.

 

On je primijetio:

 

"Testovi i eksperimenti koji ukazuju na navodnu štetnost konzumiranja marihuane privlače ogromnu pozornost medija, a njihove nalaze javnost prihvaća kao činjenice. No, kad se objave ozbiljna opovrgavanja tih istraživanja, ili kada kasniji nalazi proturječe originalnim patološkim nalazima, mas-mediji ih ignoriraju ili odbacuju".Današnje ponašanje medija za mase pokazuje da se malo toga promijenilo, vijesti o objavljivanju znanstvenih studija koje podrivaju vladinu dugogodišnju propagandu se i dalje zanemaruju.


I tad je Johnny uzeo gitaru, svi su osjetili magičnu moć, podigli sretne ruke ka nebu i pjevali sa njim dan i noć "živjela trava"...

Atomsko Sklonište - Mentalna Higijena 1982, Johhny

 

 You need to a flashplayer enabled browser to view this video

 

Evo pet posljednjih vijesti koje masmediji ne žele da saznate o pušenju trave:


1. Upotreba Marihuane Nije Povezana S Porastom Šizofrenije


Tijekom posljednjih nekoliko godina, svijet medija kao i federalnih dužnosnika u Velikoj Britaniji, Kanadi i Sjedinjenim Američkim Državama uporno promovira ideju da pušenje trave izaziva mentalne bolesti.

Možda najvažnije, u 2007 godini je MSM izvijestio da kanabis može povećati rizik oboljenja od psihotičnih bolesti kasnije u životu za oko 40%,ideja koju su aktivno promovirali i američki službenici iz ureda anti-droga.

Dakle, ima li istine u tvrdnji da pušenje marihuane izaziva dramatičan porast duševnih bolesti?

Ne, uopće ne prema rezultatima studije objavljene u Srpnju u časopisu "Schizophrenia Research-Istraživanje Šizofrenije".

Istraživači sa "Keele University Medical School" iz Velike Britanije su usporedili trendove korištenja marihuane i porast shizofrenije u Engleskoj u razdoblju između 1996 i 2005 godine.

Naučnici su izvijestili da su učestalost i prevalencija šizofrenije i psihoze bili stabilni ili u padu tijekom tog perioda, iako je korištenje kanabisa među širom populacijom raslo.

Do očekivanog porasta u dijagnozama shizofrenije i psihoze nije došlo tijekom tog 10-godišnjeg razdoblja, zaključili su autori.


2. Pušenje Marihuane Ne Oštećuje Pluća Kao Pušenje Duhana

Svatko zna da je pušenje marihuane štetno, ako ne i više štetno za pluća od pušenja cigarete, zar ne?

Krivo, pogrešno u skladu sa studijom koju je tim istražiteljima sa Novog Zelanda objavio u "European Respiratory Journal" u Kolovozu.

Istraživači sa "University of Otago" su usporedili posljedice pušenja kanabisa i duhana na pluća u preko 1.000 odraslih.

Izvijestili su da se čini da kanabis ima različite učinke na plućne funkcije od posljedica koje izaziva duhan.

Predvidivo, znanstvena neugodna istina nije bila objavljena u medijima za mase.


3. Upotreba Marihuane Više Potencijalno Štiti Nego Što Oštećuje Mozak

Da li pušenje jointa ubija moždane stanice?

Konzumiranje alkohola zasigurno ne, a mnogi protivnici reforme zakona o marihuani tvrde da su negativni učinci marihuane na mozak još gori od onih koje izaziva alkohol. Jesu li u pravu?

Nisu u skladu s nedavnim nalazima objavljenim ovog ljeta u časopisu "Neurotoxicology and Teratology".

Istražitelji na "University of California" u San Diegu su pregledali integritet bijele tvari u adolescenata koji su poznati po konzumiranju alkohola i marihuane.

Izvijestili su da mladići koji konzumiraju pet ili više pića na jednoj zabavi, i djevojke koje konzumiraju četiri ili više pića na pijankama pokazuju znakove oštećenja bijele tvari u osam regija mozga.

Nasuprot tome, "alkoholičari" koji su osim ispijanja pića konzumirali i marihuanu, pokazuju manja oštećenja u 7 od 8 dijelova mozga.

Alkoholičari koji također koriste marihuanu ne pokazuju dosljedne razlike odstupanja od ne-korisnike kao i pijanka pije samo grupa", autori zaključio je.


Moguće je da marihuana ima neka neuro-zaštitna svojstva u ublažavanju oksidacijskog stresa vezanog uz alkohol ili umiranje stanica, zaključili su.

Do danas, samo je nekoliko medija, gotovo isključivo fakultetskih novina izvijestilo o ovome.4. Marihuana Je Prepreka, A Ne Lansirna Rampa Za Upotrebu Teških Droga

Alarmisti tvrde da će eksperimentiranje s kanabisom neizbježno dovesti do uporabe drugih nezakonitih droga, uporni su u medijima bez obzira na statističke podatke koji ukazuju da ogromna većina onih koji probaju marihuanu nikad ne prelazi na korištenje kokaina ili heroina.

Osim toga, nedavna istraživanja pokazuju da uzimanje trave može isto tako potisnuti nečiju želju da korištenje teške droge.


U lipnju, naučnici iz Pariza su objavili u časopisu "Neuropsychopharmacology" i zaključili da je oralna primjena THC-a (delta-9-tetrahydrocannabinol) u životinja smanjila njihovu ovisnost o opijatima.


Isto tako, istraživači sa "New York State Psychiatric Institute" su ovog ljeta izvijestili u časopisu "American Journal on Addictions" da će se subjekti koji se liječe od droga, a povremeno koriste marihuanu vjerovatnije pridržavati tretmana za liječenje ovisnosti o drogama.

Ova studije također nisu privukle pažnju masmedija.


5. Vladine Anti-Joint Reklame Više Potiču Nego Što Obeshrabruju Upotrebu Marihuane

Naravno, mnogi već znaju da reklamna kampanja anti-marihuana američke savezne vlade od $2 milijarde dolara nije uspjela odvratiti gledatelje od pušenja trave, ali tko je znao da je kampanja ovako loša?

Prema novoj studiji objavljenoj u online časopisu "Health Communication", podaci objavljeni od strane istražitelja na "Annenberg" školi za komunikacije na Sveučilištu u Pennsylvaniji pokazuju da mnoge od reklama vladinih javnih službi zapravo potiču na upotrebu trave.

Nepotrebno je reći, o ovome u mainstream medijima ni traga ni glasa.


Autor I Izvor

.

alternative currency, newspapers, novosti, giornali, novine, notizie, local currency, complementary currency, alternativni novac, lokalna valuta, komplementarna valuta, moneta alternativa, moneta complementare, moneta localePubblica Notizie

Se sei utente registrato, puoi pubblicare le tue notizie sul web tramite questo servizio.

independent news, nezavisne vijesti, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, notizie indipendenti, prestito, mutuo, seigniorage, signoraggio    Categorie Notizie

.

 alternative news, alternativne vijesti, notizie alternative, debt-money, moneta debito, central bank, banca centrale, centralna banka, publish news, objavi vijest, pubblica le tue notizie    Accesso

What happens next if the state can go bankrupt?
 

 alternative news, alternativne vijesti, notizie alternative, money, denaro, soldi, novac, debt, dug, debito, taxes, tasse, porez, bank, banca, banka     Chi È Online?

 6008 visitatori online
linija

 nezavisne vijesti, notizie indipendenti, independent news, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, prestito, seigniorage, mutuo, signoraggio     Ultime Dal Forum